Noget kan fylde så meget i dagligdagen, at det kan nedsætte ens livskvalitet, og det der fylder og støjer, kan være svært at få styr på alene. Hvis du gerne vil undersøge eller forandre noget i dit liv, kan et samarbejde med en terapeut måske hjælpe dig på din rejse. Det vigtigste er, at du har besluttet, at du vil gøre noget ved det.

 

Emnerne kan være mange:

 

  • Udfordringer på arbejde
  • Stress
  • Manglende selvtillid
  • Angst
  • Skam
  • Svære relationer
  • Mistrivsel
  • Manglende mening i tilværelsen

 

Hvad du har behov for at tale om, er det er kun dig der ved. Samtalerne er fortrolige og foregår i et trygt og lukket rum. Jeg vil gennem din terapi støtte dig med nærvær, omsorg og et åbent sind.


Skam

Skammen kan have forskellige ansigter og nogle af disse skabstempler kan være med til at ødelægge vores integritet som mennesker. Mennesker der føler sig anderledes end mængden via fysisk eller psykisk handikap, homoseksualitet, anden etnisk baggrund eller andre grunde, hvor vi føler vi ikke bliver accepteret i fællesskabet og de nødvendige relationer i samfundet.


Den røde skam

Den rødmende skam indikere, når vi har "dummet" os lidt i gruppen eller blandt vennerne. Det er normalt en kortvarig skam, der fortæller os at vi har forbrudt os for nogle af samfundets koder. Den røde skam er en følelse, der altid opstår i forhold til andre mennesker og er normalt en uskadelig skam. En skam der fortæller os, at vi har ”dummet” os lidt eller overtrådt andres grænser og derfor kan være en vigtig indikation.


Den lyserøde skam

Den lyserøde skam kan opstå i forbindelse med sociale medier hvor vi mennesker løbende udsættes for image stress via reklamer eller de sociale medier, der kan fremprovokere en følelse af ikke at være god nok. Vi er sociale væsner og vil gerne være en del af fællesskabet og følge de sociale koder, der løbende fortæller os hvordan vi skal være. Disse sociale koder kan give os en ukorekt følelse af ikke at være god nok.


Den hvide skam

Den hvide skam betegnes som den kroniske skam. Den udspringer af negative følelser som oftest stammer fra barndommen og vores tidlige tilknytning. Hvis det lille barn ikke blev spejlet omsorgsfuldt af kompetente voksne, kan det give utrygge tilknytningsmønstre og en skamfølelse over ikke at føle sig elsket. At bære rundt på en skamfølelse fra barndommen, kan give udfordringer i voksenlivet. Et ikke elsket og spejlet barn kan have opbygget en følelse af ikke at være værd at elske og kan få store følermæssige konsekvenser i voksenlivet.